Tangoschool in Amsterdam | Privéles tango

Tangoschool Privélestango is gevestigd in Amsterdam en biedt lessen aan voor degenen die geïnteresseerd zijn in het leren dansen van de tango. De school verzorgt zowel privélessen als workshops en evenementen. Studenten van alle niveaus zijn welkom, van beginners tot ervaren dansers.

Argentijnse Tangoschool Priveles Tango

De school is opgericht door Roshan Warjavand, een ervaren tangodanser met een passie voor lesgeven. Hij biedt een breed scala aan lessen, van beginners tot gevorderden, zodat iedereen een les kan vinden die bij zijn of haar niveau past. De lessen zijn klein en intiem, zodat elke student het meeste uit zijn of haar les kan halen. Of je nu tango wilt leren dansen voor je plezier of voor de competitie, Privelestango is de perfecte plek voor jou. Met ervaren en gepassioneerde leraar zul je zeker alles leren wat je moet weten over deze prachtige dans.

Argentijnse Tangoscholen in Amsterdam 

In Amsterdam kun je kiezen uit meerdere tangoscholen om de Argentijnse Tango goed te leren danse. Ook zijn er vele leuke tango salons (dansevenementen) en activiteiten. Vaak worden deze salons en practica’s bij de tangoscholen zelf georganiseerd en zijn die ook toegankelijk voor niet studenten om te komen dansen of oefenen. Wil je weten waar en wanneer? Dan kun je terecht op www.tangokalender.nl. De tangosalons en milongas zijn voor iedereen toegankelijk, de meeste practica’s ook maar je kunt beter even informeren. Amsterdam best wel een stad met relatief veel tangodansers. Vrijwel alle tangostijlen zijn goed vertegenwoordigd.

Overzicht tangoscholen:

Zoek je een leuke dansschool met groepslessen (ook privélessen in sommige gevallen) in Amsterdam dan kun voor de volgende gebieden het beste kijken bij*:

  • Amsterdam Centrum
  • Academia de Tango: Ze zijn gevestigd op de Spuistraat en een van de eerste tango academies van Nederland. 
  • Amsterdam West
  • Tango Talks: Een sociale gezellige school waar ze zowel klassieke tango als neo-tango lessen geven. Ook hebben ze iedere maand leuke salons en dansmiddagen. 
  • Tangokoppel Vanessa en Damian behoren ook tot een categorie topdansers. Zij geven les op vrijdag op de Borgerstraat en privelessen in Amsterdam Centrum aan de Amstel. 
  • Tango Matter: Wil je lessen van wereldtoppers dan kun je terecht bij Geraldine en Ezequiel. Zij geven op hun eigen manier en stijl les die zich veelal karakteriseerd door mooie lijnen en indiviualiteit in bewegen. 
  • Amsterdam Oost
  • Tango de Alma is een traditionele dansschool in Amsterdam Oost. Zij geven vooral klassiek les in de milonguero stijl (gesloten houding). 
  • Amsterdam Zuid
  • In Amsterdam Zuid vind je tangoles bij Lucas en Mira. Een wat jonger koppe. Zij geven les in de Oranjekerk en op de dinsdag ook in west bij Salon los Locos aan het Bilderdijkpark.

* Beschrijvingen zijn puur op basis van mijn eigen mening en inzicht en advies. 

Privéles Tango in Amsterdam

Wil je privéles tango in Amsterdam? Dan kun je natuurlijk bij een van bovenstaande scholen informeren. Privéles Tango is gevestigd aan de rand van Amsterdam in Diemen. Vanaf Amsterdam zijn we dus goed bereikbaar.  

Leren Tangodansen?